A Bruxelles, découvrez:

You are here

Avenue Besme

In this Art Deco-style building housing offices and residences, all possible techniques have been used:heat recovery, thermal and photovoltaic solar panels, ground-coupled heat exchanger, low-consumption lighting, etc. The result is a consumption of 48kWh/m2.yr.
The attention given to environmental quality is considerable: rainwater recovery, a green roof, and FSC-certified wood. The significant cumulative window area has required rigorous attention to airtightness: double glazing, seals across the window casements, expanding foam around the fixed frames, wooden window frames, vapour barrier beneath the entire roof, and installation of a glass partition in the large ventilation system.
As the building has a lift, a valve system to regulate ventilation of the shaft had to be fitted.

Address:

Avenue Besme 107-109, 1190 Forest

Client:

Foreign Office SA & CSI SA

Architect:

A-Cube Architecture

Engineering design:

Cenergie

Coordonnées

107 Avenue Besme
1190